Publiserte artikler

Seier og tap

Christian Sørum angriper mot Aserbajdsjan. Foto: volleyballengland.org

Mens guttene vant dagens kamp i første kvalifiseringsrunde til EM U20, måtte jentene i EM U19 tåle tap. Jentene spiller i Katrineholm i Sverige, og første puljemotstander var Latvia. De norske jentene hang godt med i lange perioder av kampen, men måtte til slutt se seg slått 0-3 (18-25, 22-25, 24-26). Du kan se et referat fra kampen her. Flest poeng for Norge tok midtspiller Karina Takvam med 12, 3 ess, 4 blokker og 5 angrepspoeng, mens Susann Bech ble kåret til kampens spiller, se svensk reportasje her.

I den andre kampen i puljen slo Sverige England klart med 3-0. Med dagens tap er Norge trolig nødt til å vinne sine to gjenstående kamper for å gå videre til andre kvalifiseringsrunde. Det viktigste oppgjøret blir sannsynligvis mot Sverige i morgen kl. 18.

Mens jentene må kjempe hardt for å gå videre i EM, har guttene skaffet seg et glimrende utgangspunkt i puljen som spilles i Kettering i England. I dag har de nemlig vunnet sin første puljekamp mot Aserbajdsjan enkelt med 3-0 (25-15, 25-14, 25-15). Også i denne kampen ble en midtspiller toppscorer. Rune Fasteland tok 17 poeng, av dem 4 i blokk. Med denne klare seieren som utgangspunkt, skal det svært mye til om ikke Norge blir et av de to lagene som går videre fra trelagspuljen, der England er siste lag. England blir Norges motstander søndag kl. 16:30, mens England og Aserbajdsjan møtes i morgen. Les mer om dagens kamp her, der du også finner link til streaming av søndagens kamp.

Kommentarer (1)