Publiserte artikler

Juniorkvalifisering

Norske gutter klare for EM-kvalifisering. Foto:NVBF

I morgen innleder Norges to juniorlag første etappe på det som forhåpentligvis skal gi plass i EM-sluttspillet for jenter født 1996 og senere og gutter født 1995 og senere. For jentene skal sluttspillet gå i Finland og Estland 16.-24. august, guttene avgjør sitt EM i Tsjekkia og Slovakia 29. august-6. september.

Skal de norske lagene ta seg til sluttspillet, må de først komme videre fra første kvalifiseringsrunde, som altså starter i morgen. Det bør være en overkommelig oppgave. Hos jentene går to av de fire lagene i innledningspuljen til andre runde, hos guttene to av tre lag.

Jentene skal spille sine kamper i Katrineholm i Sverige, der det forøvrig arrangeres bl.a. Grand Prix samtidig. Der er Latvia første motstander kl. 15. De to andre lagene er Sverige, som de møter lørdag kl. 18, og England som de avslutter denne kvalifiseringsrunden med søndag kl. 15. Du kan lese mer på de svenske hjemmesidene her.

Guttene skal spille sine kamper i Kettering i England. De har sin første kamp i morgen mot Aserbajdsjan kl. 17. Lørdag får de hviledag mens de avslutter mot vertskapet søndag kl. 16:30. Du kan lese mer her.

Om de norske lagene går videre fra første runde, spilles andre kvalifiseringsrunde 24.-27. april. Derfra kan de ta seg direkte til sluttspillet eller gå veien om tredje kvalifiseringsrunde 10.-13. juli.

De norske spillerne som skal i aksjon denne helgen finner du her og her.

Legg igjen en kommentar