Publiserte artikler

Mange playofflag klare

Ikke lett å komme forbi blokken til Belgorod i Champions League. Foto: CEV

Etter at den nest siste runden av puljekampene i Champions League ble avsluttet torsdag, er hele 11 av 12 lag i kvinneklassen klare for playoff 12, det vil si den første runden av to med utslagskamper som fører fram til hvilke tre lag som sammen med arrangøren går til final four. Arrangøren utpekes blant de tolv som går til playoff, dermed vil enda et lag få muligheten til å spille seg til final four selv om laget ikke er blant de to beste i puljen hos kvinnene. Det er da den beste treeren som får denne muligheten. Hos mennene, som har sju puljer, går også den sjette beste toeren til playoff, siden arrangørlaget slipper flere kamper før final four. Så langt vet vi at Macerata og Ankara har søkt om mennenes final four. Arrangørlaget vil bli offentliggjort umiddelbart før trekningen av playoff 12. Dette vil skje kommende torsdag kl. 11:30. Den avsluttende runden spilles tirsdag for kvinnene, onsdag for mennene.

Disse elleve kvinnelagene er allerede klare: Rabita Baku, Omichka Omsk Region, Dynamo Moskva, RebecchiNMeccanica Piacenza, VakifBank Istanbul, Eczacibasi VitrA Istanbul, RC Cannes, Galatasaray Daikin Istanbul, Prosecco Doc-Imoco Conegliano, Dynamo Kazan og Volero Zürich. Best an til å ta den siste plassen ligger Atom Trefl Sopot. De trenger bare ett sett mot Dynamo Romprest Bucuresti for å bli nr. 2 i sin pulje.

Hos mennene er det tre lag som har maksimale 15 poeng etter fem runder. De er dermed sikre på avansement. Det er Belogorie Belgorod, som ikke har tapt et eneste sett, Diatec Trentino og overraskelsen Knack Roeselare. Fjorårsvinnerne Lokomotiv Novosibirsk har etter tap 1-3 for Zenit Kazan ikke lenger mulighet til å forsvare tittelen. Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar