Publiserte artikler

Utenlandsproffene

Hanne Haugen Aas ble MVP i helgen

Om det ikke er så mange av dem, har likevel Norge noen utøvere som lever av volleyball i utenlandske klubber. Og for de fleste av dem har sist helg gitt gode opplevelser. I en av de 6-8 hardeste ligaene i verden, den polske kvinneligaen, har Norge to trenere som gjør det sterkt. Tore Aleksandersen er hovedtrener for Impel Wrocław, og han har med seg Martin Frydnes som assistent. I går slo laget deres Pałac Bydgoszcz 3-0, og Impel Wrocław ligger dermed som nr. 2 på tabellen. Klubbens hjemmeside finner du her.

I Frankrikes øverste serie har vi to norske jenter i aksjon. Spesielt Mari Aase Hole gjør det godt, selv om laget hennes, Istres, ikke ligger helt i toppen. Men etter at Istres lørdag slo Evreux 3-0, har de avansert til en sjetteplass blant de tolv i Ligue AF. Og Mari var lagets toppscorer i kampen med 15 poeng, og totalt i serien ligger hun på andreplass med 181 poeng, 8 poeng bak hun som leder, Kristy Jaeckel fra Mulhouse. Lagets hjemmeside finner du her.

Den andre norske spilleren i fransk toppserie, Ingvild Sørdal, fikk også oppleve at laget hennes vant. Hun spiller for Terville Florange, og med 3-2 over Venelles befestet laget posisjonen på niendeplass. Ingvild er ikke like sentral på sitt lag som Mari, men hun hadde innhopp og startet fjerde sett i lørdagskampen. Opplysninger om laget ser du her.

Den tredje norske kvinnen som spiller profesjonelt befinner seg i Tyskland. Men laget Hanne Haugen Aas spiller på har ikke spesielt stor suksess. Köpenicker SC Berlin ligger nest sist blant elleve lag i den øverste serien, og lørdag ble det tap 0-3 for Dresdner SC, som ligger på andreplass i øyeblikket. Men Hanne fikk i hvert fall gleden av å bli kåret til lagets MVP. Hjemmesiden til Köpenicker SC er her.

Den norske mannen som spiller utenlands gjør det imidlertid bra. Mathias Loftesnes var svært sentral da laget hans, Euphony Asse-Lennik, slo storlaget Noliko Maaseik 3-1 i den belgiske toppserien i går. Dermed byttet de to lagene plass på tabellen, og etter sju serierunder har Lennik tre poeng opp til det andre belgiske storlaget, Knack Roeselare. Lennik henger også med i europacupen. Onsdag spiller de sekstendedelsfinale i Challenge Cup borte mot tsjekkiske Volejbal Brno. Lenniks hjemmeside finner du her.

Det er også flere andre som spiller volleyball utenlands, men disse lever ikke av volleyballen (om vi ikke har glemt noen), så de får vi komme tilbake til ved en senere anledning.

Legg igjen en kommentar