Publiserte artikler

WL-endringer bekreftes

FIVB bekreftet etter et møte i World League Concil i går at World League i 2014 utvides fra 18 til 28 lag. Som volleynytt meldte i går, regnes åtte lag som den øverste eliten, og blant disse åtte lagene vil fire gå til sluttspillet som består av seks lag. De to siste lagene der er arrangørlaget samt vinneren av gruppen med de tolv neste lagene. De åtte topplagene er delt i pulje A og B. Disse møtes to og to hver helg til dobbeltoppgjør, slik at hvert lag får tolv kamper innledningsvis.

De tolv neste lagene er også delt i puljer på fire, og de spiller på samme måte to og to over seks helger. For å finne ut hvilket lag som skal gå til det endelige sluttspillet, spilles en final four for puljene C, D og E. Vinneren her kan, i tillegg til å gå til sluttspillet, rykke opp til pulje A/B i 2015 om FIVBs andre krav blir oppfylt. I så fall rykker det dårligste lagete i pulje A eller B ned.

Puljene F og G spiller turneringsspill. De fire lagene i puljen samles to helger og spiller alle mot alle. Det avsluttes med final four.

World League i 2014 starter helgen 23.-24. mai med puljene C, D og E. Puljene A og B starter 30. mai og sluttspillet avvikles 16.-20. juli. Det har ikke kommet noen melding fra FIVB om hvor sluttspillet skal gå. Du finner FIVBs melding om den nye World League her.

I forhold til ryktene vi brakte i går, er det en liten endring i puljene: Mexico og Spania har byttet plass. Puljene ser slik ut:
Eliten
Gruppe  A: Polen, Brasil, Italia, Iran
Gruppe B: Bulgaria, Serbia, Russland,  USA
De nest beste
Gruppe C: Australia, Belgia, Finland,  Canada
Gruppe D: Argentina, Frankrike, Tyskland,  Japan
Gruppe E: Tsjekkia, Korea, Nederland,  Portugal
Utfordrerne
Gruppe F:
Mexico, Cuba, Tunisia,  Tyrkia
Gruppe G: Kina, Spania, Puerto Rico,  Slovakia

Legg igjen en kommentar