Publiserte artikler

Grand Prix utvides også

Dagen etter at FIVB har bestemt at World League skal økes fra 18 til 28 lag, kommer meldingen fra FIVBs World Grand Prix Council om at Grand Prix også skal utvides. I 2014 skal 28 lag delta, mot 20 i år. De tolv høyest rankede lagene spiller puljespill over tre helger, noe som gir i alt ni puljer. De tolv lagene er Brasil, USA, Japan, Kina, Russland, Serbia, Den Dominikanske Republikk, Tyskland, Sør-Korea, Tyrkia og Thailand. De fire beste lagene etter puljespillet går til sluttspillet sammen med en arrangør og det beste laget fra den neste gruppen lag.

Den nest beste gruppen lag består av åtte lag. Disse skal også spille puljespill over tre helger fordelt på firelagspuljer. Etter puljespillet arrangeres en final four, og vinneren her går til sluttspillet. Final four skal arrangeres i Polen, som deltar sammen med de tre beste etter puljespillet. De åtte lagene som er med i denne gruppen er Polen, Peru, Puerto Rico, Nederland, Argentina, Canada, Cuba og Belgia.

Den siste gruppen består av Kenya, Algerie, Kasakhstan, Kroatia, Tsjekkia, Mexico, Bulgaria og Australia. Disse spiller puljespill over to helger, og avslutter også med en final four. Denne går i Bulgaria.

De første puljekampene starter 25. juli, mens sluttspillet går 20.-24. august. Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar