Publiserte artikler

Brasils fjerde

Brasil kan juble for sin fjerde Grand Champions Cup. Foto: FIVB

Brasil er det eneste landet som har vunnet Grand Champions Cup mer enn en gang, og etter at de i går slo Italia 3-2 (25-22, 25-22, 23-25, 20-25, 15-11), sikret de seg seieren for tredje gang på rad og den fjerde totalt. Etter at Brasil hadde tatt de to første settene i går, så det ut til å gå greit for Brasil, men selv om Italia da ikke kunne ta dem igjen, kunne Russland komme foran på bedre settforhold med tap. Men etter at Italia hadde byttet opplegger og tatt tredje og fjerde sett, satte brasilianerne skapet på plass og sikret seg også det femte settet og to poeng. Dermed måtte Russland ta til takke med andreplass i en stor turnering etter at de i fjor vant World League og OL og i år EM, selv om de ikke hadde noen problemer med å slå USA 3-0 i går. Og som ventet hadde Iran små problemer med å slå vertene Japan 3-0, og med 0 poeng totalt har Japan en lang vei opp til de beste. Og i og med at Brasils kvinner vant i forrige uke, er det ingen tvil om vilket land som er det ledende i volleyball for tiden.

Sluttrekkefølgen: 1. Brasil 12 poeng, 2. Russland (11), 3. Italia (9), 4. Iran (7), 5. USA (6), 6. Japan (0). Turneringens hjemmeside er her.

Det ble kåret et all star-lag. Det ser slik ut:
MVP: Dmitriy Muserskiy (RUS)
Opplegger: Bruno Rezende (BRA)
Diagonal: Wallace De Souza (BRA)
Kantspillere: Filippo Lanza (ITA) og Dmitriy Ilinykh (RUS)
Midtspillere: Maxwell Holt (USA) og Emanuele Birarelli (ITA)
Libero: Farhad Zarif (IRI)

Legg igjen en kommentar