Publiserte artikler

Jubileumsaktivitet

Det vil skje mye i sandhallen i Sand neste uke.

Toppvolleygymnaset på Sand i Ryfylke er inne i sitt 10. år, og det vil derfor bli arrangert ulike jubileumsarrangement i løpet av dette jubileumsskoleåret. Den første av tre store aktiviteter er lagt til neste uke. Da har TVN invitert sandvolleyballspillere fra Polen og Tyskland til trening og kamper i den flotte sandhallen. Både Tyskland og Polen kommer med et jente- og et guttelag hver til Sand. Der vil de få møte to av elevene på TVN, Bjarne Nikolai Huus og Christian Sørlie Sørum, som gjorde en fantastisk innsats i sommerens verdensmesterskap i U19 klassen (født 1995 og senere) ved å gå til finalen, et bevis på at ti års arbeid med utvikling av unge volleyballspillere har gitt resultater i verdensklasse. I neste uke vil Huus og Sørum få muligheten til å få en delvis revansj for finaletapet, i det en av vinnerne fra Tyskland,  Clemens Wickler (1995), er med på guttelaget tyskerne stiller med i aktiviteten.

Jentelaget til Tyskland har spillere som har flere topplasseringer i internasjonale juniormesterskap. De Polske spillerne kommer fra landslagsbasen i Lodz. Også disse spillerne har også internasjonal erfaring fra juniormesterskap i regi av CEV eller FIVB.

De norske juniorspillerne er alle i programmet til Toppvolley, og de fleste har allerede gjort sine første internasjonale turneringer. I tillegg vil de beste norske seniorspillerne være invitert i deler av programmet.

Arrangementet på Sand neste uke vil være for alle, og i alle varianter, og faglig og kulturell erfaringsutveksling rundt visjonen «Maken skal ikkje finnast» blir hovedtema. En barneturnering med involvering av bygdas unge håpefulle, en individuell turnering for å kåre KING og QUEEN, trenasjoners turnering, i tillegg til treninger og utveksling av kompetanse med sterke nasjoner i sandvolleyball og volleyball, for å nevne høydepunktene.

Gjestene vil oppleve hverdagslivet for norske juniorspillere, når de blir innlosjert på internatet (Rygjatun) sammen med elvene på Toppvolley. Elever, trenere og andre støttespillere av Toppvolley vil selv arrangere jubileumsuken.

Du kan lese nyheten på TVNs hjemmeside her.

Legg igjen en kommentar