Publiserte artikler

Nytt World League-format

FIVB har tidligere antydet at World League vil bli ytterligere endret i 2014. Som mange husker deltok 18 land i år, der de tolv høyest rankede var i pulje A og B og spilte om to plasser i sluttspillet, mens seks lag i pulje C spilte om en plass.

WorldofVolley skriver i en artikkel at i 2014 vil antall lag som deltar i World League bli øket til 28. Disse lagene vil bli delt i tre kategorier. I den høyeste kategorien er det åtte lag som deles i to puljer. Lagene møter hverandre i puljene til borte-/hjemmekamper, og de to beste går til sluttspillet.

I den nest høyeste kategorien deltar 12 lag som deles i tre puljer. Puljevinnerne og et arrangørlag spiller final four om en plass i sluttspillet der også et arrangørland får plass.

Den tredje kategorien vil inneholde åtte land som tidligere ikke har spilt i World League. Disse vil da få muligheten til å spille seg oppover i systemet.

Følgende land er plassert i kategori A og B:
Kategori A: Brasil, Bulgaria, Italia, Japan, Polen, Russland, Serbia og USA.
Kategori B: Argentina, Australia, Belgia, Canada, Cuba, Finland, Frankrike, Iran, Korea, Nederland, Portugal og Tyskland.

FIVB har ikke bekreftet dette formatet formelt ennå, det vil i så fall skje på et møte i World League-komiteen 1. desember.

Artikkelen i Worldof Volley kan du lese her, en tilsvarende melding, der det er litt avvik på landene, på Volleywood her.

Legg igjen en kommentar