Publiserte artikler

Forventning i Førde

I dag kl. 19:00 får spillerne i Førde VBK en test på hvor de står i forhold til de beste lagene i verden. Da spiller de den første av to andrerundekamper i Challenge Cup. Og at motstanderen er formidabel, er det ingen tvil om. Motstanderne Fakel Novy Urengoy spiller i det som trolig er den beste ligaen i verden for tiden, den russiske. Og ligaen er god, ikke bare fordi gode utlendinger deltar der, for de har en grense på bare to utlendinger pr. lag i seriekamper, men først og fremst fordi russisk volleyball har lagt ned et svært grundig rekrutteringsarbeide.

Når det er sagt, er det ingen tvil om at de to utlendingene på Fakel holder høyt nivå. Oppleggeren Valerio Vermiglio fra Italia har lenge vært regnet som en av verdens beste, og den polske kantspilleren Michał Winiarski tilhører også verdenseliten. Treneren Ferdinando di Georgi er heller ikke hvem som helst. Han har tre VM-gull som opplegger for Italia. Men med sine 1.78 cm på strømpelesten blir han liten blant spillerne sine, der ni i stallen er over to meter, les artikkel i Firda her. Førdes hjemmeside finner du her.

Legg igjen en kommentar