Publiserte artikler

Førdeinteresse i Urengoy

Slik presenterer Fakel kampen

I morgen får Førde Volleyballklubb virkelig langveisfarende besøk når de spiller sin første europacupkamp denne sesongen. Gjestene fra klubben Fakel Novy Urengoy holder til i Novy Urengoy, en by med drøyt 100.000 innbyggere, som fikk bystatus så sent som i 1980 etter at det største gassfeltet i Russland ble funnet der i 1975. Byen ligger like sør for polarsirkelen og på en lengdegrad omtrent som midt i India. Og det vil neppe by på kuldesjokk å komme til Førde, i november ligger middeltemperaturen i Novy Urengoy på mellom 13 og 20 minus.

En av spillerne på laget som kommer til Førde har vært i Norge før. Den russiske europamesteren Alexey Spiridonov spilte i fjor for Ural Ufa da de møtte Nyborg i Bergen. Ural Ufa tapte senere finalen i Challenge Cup, den samme cupen som de to lagene nå spiller i. Av andre kjente spillere laget har, kan nevnes den polske landslagsspilleren Michał Winiarski og Italias tidligere landslagsopplegger Valerio Vermiglio.

Fakel kommer ikke uforberedt til Førde. På hjemmesiden har de både en artikkel om klubben, der de blant annet nevner både hvem som stiftet den, tidligere og nåværende spillere, milepeler, etc. Artikkelen kan du lese her, Google oversetter om du ikke kan russisk. Dessuten har de intervjuet Blazej Kubiak, etter som de er klar over at han er bror til den polske landslagsspillerene Michal. Les intervjuet her.

Kommentarer (1)