Publiserte artikler

EM-puljene

I dag har det europeiske forbundet CEV foretatt trekning til EM for seniorer i 2015 og til EM for juniorer i 2014, klassene U20 gutter og U19 jenter. Norge er påmeldt i alle de fire mesterskapene, og etter som det er en stund siden Norge har deltatt i internasjonale konkurranser på dette nivået, fører den lave rankingen vår til at alle de fire lagene må inn i den første av tre kvalifiseringsrunder. For juniorlagene medfører dette at de skal spille kamper allerede 3.-5. januar. Det er bare en pulje i første runde, der det deltar tre lag i gutteklassen og fire i jenteklassen. I begge klassene går to lag videre til andre runde, så de norske lagene har gode muligheter til å få spille runden som går 24.-27. april.

Førsterundepuljene ser slik ut:
Jenter U19
Norge
England
Latvia
Sverige
Gutter U20
Norge
Aserbajdsjan
England

For seniorlandslagene er det kvalifiseringen til EM i 2015 som starter neste år. Førsterundekampene spilles 8.-12. mai, og trekningen har plassert de norske lagene i puljer med fire lag. Hos kvinnene er det to puljer og de to beste i hver pulje går videre til andre runde, som spilles 22.-25. mai og 29. mai-1. juni. Hos mennene er det tre puljer, og her går puljevinnerne og de to beste toerne videre.

Trekningen har gitt Norge følgende puljemotstandere:
Kvinner
Norge
Georgia
Latvia
Sverige
Menn
Norge
Bosnia & Herzegovina
Sveits
Ungarn

Hvor kampene skal spilles er ikke bestemt i skrivende stund. Du kan lese mer om trekningen her.

Legg igjen en kommentar