Publiserte artikler

Polen sparker trener

Polens nye landslagstrener, Stephane Antiga

Etter at Polens herrelandslag kom på en skuffende niendeplass i årets EM, et EM som attpåtil gikk delvis på hjemmebane, var det ikke ventet at den italienske treneren Andrea Anastasi ville få sitte lenge i trenerstolen. Det kravstore polske forbundet er ikke akkurat kjent for å være tålmodige med sine landslagstrenere om suksessen uteblir. Og i går kom bekreftelsen, samarbeidet med Anastasi avsluttes.

Men om ikke oppsigelsen kom som noen overraskelse, var navnet på den nye treneren som nå skal bringe Polen til suksess i VM på hjemmebane i 2014 mer oppsiktsvekkende. Det blir nemlig Stéphane Antiga, fortsatt aktiv spiller i den polske toppklubben Skra Bełchatów, og helt uten trenererfaring. Antiga er 37 år, født i Suresness i Frankrike i 1976 og spilte for det franske landslaget i årene 1998-2010. Han har hatt en stor internasjonal spillerkarriere i flere land, Frankrike, Italia, Spania og Polen. Det spekuleres i at han vil knytte til seg den tidligere franske landslagstreneren Philippe Blain som assistent.

Uansett må Antiga regne med at arbeidet hans blir fulgt med argusøyne i Polen, ikke minst på grunn av den manglende trenererfaringen.

Kommentarer (2)