Publiserte artikler

Europacup i Bergen

I fjor var det russerne Spiridonov og Verbov som kjempet på parketten i Haukelandshallen. I år er det hviterussere. Foto: Frode Andersen

For fjerde år på rad skal Nyborg Volleyballklubb delta i europacupen. I år er det i alt tre norske lag påmeldt i europacupene, og alle deltar i Challenge Cup. I tillegg til Nyborg er det Stod Volley i klassen for kvinner og Førde Volleyballklubb i klassen for menn. Etter som det ikke var så mange kvinnelag påmeldt i år, går Stod inn i andre runde av cupen, mens Førde går inn i andre runde i kraft av å være regjerende seriemester. Disse to lagene har sine første kamper 6. november. Nyborg må imidlertid vinne helgens førsterundeoppgjør for å komme seg videre. Laget som må overvinnes er Kommunalnik Grodno fra Hviterussland. Første kamp skulle egentlig ha gått forrige helg i Grodno, men de to lagene er blitt enige om å spille begge kampene i Bergen denne helgen. Første kamp går i morgen, den andre søndag, begge kl. 16:00 i Haukelandshallen.

Grodno er et nytt og ukjent bekjentskap for Nyborg. I fjor hadde Grodno dansk motstand. Gentofte ble slått to ganger 3-0, og etter som Nyborg vet at Gentofte ikke er noen enkel motstander, er det også klart at Grodno vil bli en hard nøtt å knekke om det skal bli avansement. Ikke minst fordi laget ser ut til å ha forsterket seg, blant annet med tre spillere fra laget Nyborg møtte og tapte mot for to år siden, Metallurg Zhlobin, også de hviterussiske. Og at hviterussisk volleyball står sterkt, tilsier det faktum at landet, med to av Nyborgs motstandere, deltok i EM-sluttspillet i Danmark i september.

Du kan lese mer om europacupkampene på Nyborgs hjemmesider her, og på Facebooksidene til klubben her. Resultatet vil bli oppdatert fortløpende hos CEV, se her. Og det vil også være oppdatering på Mizunoligaens poengliga, se her.

Legg igjen en kommentar