Publiserte artikler

EM-kvalifisering

Neste viktige oppgave for Norges nybakte NEVZA-mestere i gutteklassen blir å forsøke å kvalifisere seg til EM U20 neste år. NVBF har nemlig meldt på lag til alle de fire kommende europamesterskapene, dvs. U20 gutter og U19 jenter neste år, samt seniorenes EM i 2015. Guttenes mesterskap er for spillere født 1995 og senere, altså samme aldersgruppe som spilte i Danmark i forrige uke, mens jentene må være et år yngre. På grunn av Norges lave plassering på europarankingen, må både guttene og jentene spille i 1. runde i kvalifiseringen. Guttene vil være i pulje med England og Aserbajdsjan, mens jentene får motstand av Latvia, Sverige og England. Første runde skal spilles 3.-5. januar. Hvor det skjer blir avgjort på et kalendermøte i Luxembourg kommende lørdag.

De som vinner puljen går videre til andre runde som spilles 24.-27. april, og tredje runde spilles 10.-13. juli. Sluttspillet for jentene er delt mellom Tartu i Estland og Tampere i Finland i dagene 16.-24. august neste år, mens guttenes foregår i Brno i Tsjekkia og Nitra i Slovakia 29. august-6. september. Tolv lag deltar i sluttspillet, og bare arrangørene er forhåndskvalifisert.

For seniorenes vedkaommende er det sluttspillet i 2015 som gjelder. Her deltar 16 lag i begge klassene, og sju lag er forhåndskvalifisert. Det er de fem best plasserte i sist EM, samt arrangørlandene, som er Italia og Bulgaria hos mennene, Belgia og Nederland hos kvinnene. De ni siste lagene må dermed gjennom kvalifisering for å komme til sluttspillet. Det er tre lag som kommer fra playoff i mai 2015, og det er seks puljevinnere fra andre runde av kvalifiseringen som spilles i tiden 22. mai-1. juni neste år. Men som for juniorene må Norges seniorer kvalifisere seg gjennom første runde for å komme til andre runde, etter som vi ligger langt nede på rankingen. Det er litt usikkert i skrivende stund hva CEV har tenkt å gjøre med kvinnene. Med 28 lag i kvalifisering, er det mulig at de lar alle gå til andre runde. Avgjørelse blir tatt på møtet lørdag.

De norske mennene må imidlertid regne med å havne i en pulje med tre eller fire lag som spiller 8.-11. mai neste år. Trekning her blir lørdag, men de potensielle motstanderne er, i rankingrekkefølge, Israel, Ungarn, Sverige, Makedonia, Luxembourg, Bosnia og Herzegovina, Aserbajdsjan, Moldovia, Sveits, Georgia og Litauen.

Legg igjen en kommentar