Publiserte artikler

Nye i Hall of Fame

Innlemmet i Hall of Fame: Vjatjeslav Zaitsev. Foto: Raymond Wardenær

Fredag fikk volleyballens Hall of Fame i Holyoke tre nye medlemmer. Alle tre er olympiske deltakere, to i innendørs volleyball, Vjatjeslav Zaitsev, Russland og Caren Kemner, USA, en i sandvolleyball, Natalie Cook, Australia. Cook er faktisk den eneste spilleren som har deltatt i alle de fem OL-konkurransene i sandvolleyball som har vært siden grenen første gang ble tatt opp i 1996. Hun tok OL-gull i på hjemmebane i Sydney i år 2000. Zaitsev har også OL-gull. Det tok han som opplegger for Sovjet i Moskva i 1980. I disse dager er gjerne sønnen mest kjent. Ivan er stjerne på Italias landslag, og nylig ble han utpekt som den yngste kaptein noen sinne på klubblaget Macerata. Den tredje i HoF er også opplegger. Kemners beste OL-prestasjon var bronsemedaljen fra Barcelona i 1992.

I tillegg til disse tre fikk den såkalte Court of Honour nye medlemmer. De som ble hedret her, var de 14 nasjonene som var med og dannet det internasjonale forbundet FIVB i 1947. De 14 var Belgia, Brasil, Egypt, Frankrike, Jugoslavia, Nederland, Itala, Polen, Portugal, Romania, Tsjekkoslovakia, Ungarn, Uruguay og USA.

Du kan lese mer om tildelingene her, hjemmesiden til Hall of Fame finner du her. Og om noen ikke skulle vite hvorfor Hall of Fame ligger i Holyoke, er det fordi William P. Morgan oppfant volleyball her i 1895.

Legg igjen en kommentar