Publiserte artikler

Europaranking

Det europeiske forbundet CEV har utarbeidet nye rankinglister for seniorlandslagene, samt guttenes U20 og jentenes U19. CEV vil offentliggjøre rankinglister i oktober hvert år, og årets ranking skal brukes til seeding når EM for seniorer i 2015 og EM for juniorer i 2014 skal trekkes lørdag om en uke.

Rankingen tar utganspunkt i resultater oppnådd i offisielle mesterskap. For seniorene er det EM i 2011 og 2013, samt European League (inkludert World League/Grand Prix), VM i 2010 og OL i 2012. For VM og OL teller den europeiske kvalifiseringen med. For juniorene hentes poengene fra EM i 2010 og 2012, samt VM i 2011 og 2013, kvalifisering til VM medregnet.

Russland topper begge seniorklassene, mennene deler riktig nok plassen med Italia, samt guttenes U20. Hos jentene er Italia topplaget. For Norge er ikke listene spesielt lystig lesning. I forhold til forrige rankingliste fra mars, er mennene gått tilbake åtte plasser og er nå nr. 44 av de 48 som står på listen, noe som gjør at laget må regne med å måtte spille første runde i EM-kvalifiseringen i mai neste år. De 12 poengene laget har, oppnådde det da det deltol i kvalifiseringen til VM i 2010. Senere har ikke Norge deltatt i poenggivende aktivitet før kvalifiseringen til VM i 2014, men den vil ikke telle før neste år. For Norges kvinner er bildet enda dystrere. De er ikke en gang med på listen som inneholder 45 land. I mars var laget nr. 38. På listen er imidlertid både U20-guttene og U19-jentene, og begge har avansert siden sist. Guttene er nå nr. 30 av 38 og jentene nr. 33 av 41.

Du kan lese mer her. Rankinglistene finner du her.

Legg igjen en kommentar