Publiserte artikler

NEVZA U19

I dag starter NEVZA-mesterskapet for spillere født 1995 og senere. NEVZA står som kjent for the Northern European Volleyball Zonal Association, og er et samarbeid mellom de nordiske landene, samt England. Det europeiske forbundet har flere slike soneforbund under sin paraply, og NEVZA er ett av dem. NEVZA arrangerer årlige mesterskap i klassene U17 og U19, i tillegg til klubbmesterskap og sandvolleyballmesterskap. Årets mesterskap for både gutter og jenter avvikles i år i Ikast-Brande Arena i Ikast på Jylland. I begge klassene deltar seks lag, og Norge deltar i begge klassene. De seks lagene er delt i to puljer som spiller alle mot alle. Puljevinnerne går direkte til semifinale, mens nr. 2 i den ene puljen møter nr. 3 i den andre til kvartfinale. Puljene ser slik ut:
Jenter
Pulje A:
Danmark, Færøyene, Sverige
Pulje B: Norge, Island, England
Gutter
Pulje A:
Norge, Island, Sverige
Pulje B: Danmark, Færøyene, England

De første kampene spilles kl. 9:00 i dag, men uten de norske på banen. Av de norske skal guttene først i ilden. De møter Sverige kl. 13:30, mens jentene møter England kl. 15:30. Begge lagene møter så Island til sin siste puljekamp i dag, guttene kl. 18:00, jentene kl. 20:00. De norske guttene er tittelforsvarere, mens jentene ble nr. 2 i fjor. Etter som Sverige ikke deltok i fjor, vil guttenes kamp mot dem på mange måter bli en nøkkelkamp. Siden de ikke deltok i fjor, blir de seedet sist, og serpentinsystemet fører dem da inn i Norges pulje. Plasseringskampene i mesterskapet spilles torsdag.

Du finner mesterskapets hjemmeside her. Noen av kampene streames. Forsøk her for å se om Norges kamper kommer. De norske laguttakene kan du se her (jentene) og her (guttene).

Legg igjen en kommentar