Publiserte artikler

Brasil vant VM U23

De første mannlige verdensmesterne i U23. Foto: FIVB

Det ble seier på hjemmebane i VM for menn født 1991 og senere da Brasil slo Serbia 3-2 (29-27, 15-21, 21-17, 19-21, 15-13) i en jevn finale i Arena Presidente Tancredo Neves i Uberlandia i natt. Brasil kom bakpå fra start, men greide å hente inn og vinne det første settet 29-27. Serbia, med tre spillere fra startoppstillingen i senior-EM, slo imidlertid tilbake og utlignet. Det gjorde de også etter at Brasil vant det tredje, men i det jevne femtesettet ble det til slutt Brasil som kunne juble. Brasil var heller ikke uten internasjonal seniorerfaring. Lagets kaptein og VMs MVP Lucarelli spilte for Brasil i sommerens World League.

Bronsefinalen ble vunnet av Russland med 3-1 (22-24, 22-20, 27-25, 21-15) over Bulgaria. Den videre rekkefølgen: 5. Iran, 6. Venezuela, 7. Argentina, 8. Tunisia, 9. Egypt, 10. Australia, 11. Mexico, 12. Den Dominikanske Republikk.

All Starlaget så slik ut:
Opplegger: Dmitry Kovalev (Russland)
Diagonal: Aleksandar Atanasijevic (Serbia)
Kanter: Uros Kovacevic (Serbia) og Filip Stoilovic (Serbia)
Midtspillere: Ventislav Ragin (Bulgaria) og Matheus Cunda (Brasil)
Libero: Guilherme Kachel (Brasil)
MVP: Ricardo Lucarelli Souza (Brasil).

Mesterskapets hjemmeside finner du her.

Legg igjen en kommentar