Publiserte artikler

Supercuper

I mange land innledes elitesesongen med en såkalt supercup, som vanligvis er en kamp mellom forrige sesongs serievinner og cupvinner. I dag skal to slike spilles. Det er mennenes supercup i Italia og Tyrkia. I Italia skal Trentino og Macerata møtes kl. 20:30 i PalaTrento i Trento. Trentino vant både serie og cup forrige sesong, mens Macerata tapte cupfinalen. Piacenza har protestert på at de ikke får spille supercupen i stedet for Macerata. De mener de har rett på plassen, etter som det var de som tapte seriefinalen mot Trentino med 2-3 i kamper. Den italienske ligaen har imidlertid bestemt at Macerata får plassen fordi de ble nr. 2 i grunnserien bak Trentino.

Macerata må nok regnes som favoritter i denne kampen etter som Trentino har mistet fire spillere som var sentrale i serie- og cupmesterskapet til Halkbank Ankara, nemlig Raphael, Juantorena, Kaziyski og Djuric, i tillegg til treneren Stoytchev. De har fått inn nye gode folk, men i Maceratas tropp er seks spillere som deltok i EM. De har riktig nok mistet opplegger Travica til Russland og Italias landslagskaptein Savani til Kina, men bør likevel være sterke nok til å vinne dette. Kampen vises direkte på Rai Sport 1, for de som når denne. Den streames også her, men om den tillates vist i Norge er usikkert.

De fire spillerne som forsvant fra Trentino til Tyrkia blir imidlertid ikke sysselløse i kveld, i hvert fall ikke alle. De skal nemlig spille tyrkisk supercup kl. 18:00 mot Arkas Izmir. Men selv om lagene har sikret seg mange utlendinger med tanke på Champions League, må supercupen spilles med reglene som gjelder i den tyrkiske serien, og der er begrensingen tre utlendinger. Izmir blir fortsatt ledet av canadiske Glenn Hoag, og med i stallen har han canadierne Perrin og Schmitt, slovenerne Urnaut og Kamnik, samt finnen Sivula. Den siste er hentet inn for å erstatte Schmitt, som er skadet.

Kommentarer (1)