Publiserte artikler

21 eller 25?

Etter at FIVB har gått ut og annonsert at de to U23-mesterskapene som starter denne helgen skal teste to nye regler: settene spilles til 21 og 15 sekunder makspause mellom serverallies, viser det seg plutselig når resultatene kommer fra kvinnenes VM at settene er blitt spilt til 25 poeng som vanlig.

Det har ført til at FIVB har gått ut med meldingen om at etter som de hadde fått feedback fra flere hold, har kontrollkomiteen besluttet at VM for kvinner i Mexico skal spilles etter de nåværende reglene, mens den nye testen bare skal utføres i mennenes VM i Brasil. Les her. VMs hjemmeside med resultatene finner du her.

Av en eller annen merkelig grunn har FIVB fått det for seg at volleyball og sandvolleyball skal ha en større tilnærming. Vi får se om det neste som testes er at det spilles med seks på hvert lag i sanden, eller at det fylles sand på innendørsbanene. Speakeren under EM-sluttspillet virket i hvert fall å være påvirket av sandvolleyballarrangementene, for publikum måtte stadig vekk reise seg opp og sette seg ned. Vi håper eventuelle nyheter i volleyball forbedrer produktet. Å forkorte spilletiden ved at det spilles til 21 er etter vår mening ikke riktig vei å gå.

Legg igjen en kommentar