Publiserte artikler

VM U23

Det internasjonale volleyballforbundet, FIVB, har i år innført en nyskapning, VM U23, som i år da er for spillere født 1991 og senere. Mesterskapet er innført for å gi unge spillere internasjonal erfaring og dermed minske gapet mellom de etablerte spillerne og spillere på vei opp. I dette første mesterskapet, deltar tolv lag av hvert kjønn, altså færre enn i U19 og U21, men det er ikke usannsynlig at antallet blir utvidet etter hvert som konseptet går seg til. Lagene er fordelt med to lag fra hvert av de fem kontinentale forbundet, arrangørlandet, samt landet som ligger høyest på FIVBs ranking. De tolv lagene er delt i to puljer som der lagene i puljen spiller alle mot alle. De to beste etter puljespillet går til semifinalene, nr. 3 og 4 spiller videre om plassene 5-8.

Det er kvinneklassen som starter først. Deres mesterskap går i byene Tijuana og Mexicali i Mexico. Lagene er fordelt slik:
Pulje A i Tijuana: Argentina, Den Dominikanske Republikk, Italia, Japan, Mexico og Tyrkia
Pulje B i Mexicali: Brasil, Cuba, Kenya, Kina, Tyskland og USA.
Tyskland har her fått plassen til Algerie, som har trukket seg fra turneringen.

Mennene starter sin turnering i morgen, og de spiller alle kamper i Uberlandia i Brasil. Puljene der er fordelt slik:
Pulje A: Argentina, Brasil, Bulgaria, Den Dominikanske Republikk, Egypt og Tunisia
Pulje B: Australia, Iran, Mexico, Serbia, Russland og Venezuela.

Med seire i U19, U21, World League og senior-EM, må vel Russland sies å være favoritter.

To regelendringer skal testes under mesterskapet. Den ene er at settene spilles til 21 poeng, noe som igjen fører til bare en teknisk time out, ved 12 poeng; den andre at det skal gå maksimalt 15 sekunder fra en ballveksling er ferdig til neste serve går.

FIVBs hjemmesider for kvinnenes turnering finner du her, mennenes her. Der er mulig laola1.tv streamer kampene, i så fall starter den første kvinnekampen kl. 24:00 norsk tid. Sjekk her.

Legg igjen en kommentar