Publiserte artikler

Store EM-dager

Unge og gamle spiller volleyball med Parken i bakgrunnen

EM i Danmark har virkelig vært et løft for dansk volleyball. Både i Odense, der det danske laget spilte sine puljekamper, i Århus, der de mot all forventning fikk spille playoff, og ikke minst i Parken i København, der semifinalene og finalene ble spilt, har publikumsoppslutningen vært formidabel. På finalekampen var det 7.000 tilskuere, flere av dem satt oppunder taket nesten 30 meter høyere enn spilleflaten. Mer laber har nok stemningen vært i det andre arrangørlandet, Polen, der hjemmelaget ble slått ut i playoff. Hundretalls polske fans hadde imidlertid tidlig sikret seg billetter i Parken og bidro der til å holde stemningen på topp. TV-sendingene fra mesterskapet gikk til 160 land. Også videoene som har vært lagt ut på nett har hatt store seertall, de største for volleyball siden OL.

Prominente gjester var også til stede. I spissen for dem mesterskapets høye beskytter, kronprins Frederik. Dessuten presidentene både i FIVB og CEV, henholdsvis Ary S. Graça og André Meyer. Og etter som CEV holdt sin kongress, var de fleste delegatene der også selvsagt til stede, med den norske presidenten, som forøvrig giftet seg finaledagen, i spissen.

Det danske forbundet hadde også lagt opp til mange andre aktiviteter. I hallen var egen fan-sone der man kunne mingle, kjøpe volleyballutstyr, teste servekanon, eller bare spille litt volleyball. I det fine høstværet utendørs var det satt opp rundt 30 volleyballnett i den nærliggende parken. Her boltret unge og eldre seg på volleyballbanene.

Utfordringen nå for det danske volleyballforbundet blir å bygge videre på suksessen og ikke la det skje som i Sverige da det gikk EM der, at det ikke fantes apparat til å ta seg av alle som ønsket å spille volleyball.

 

Legg igjen en kommentar