Publiserte artikler

Russland-Italia i finalen

Det blir Russland og Italia som møtes i EM-finalen i Parken i København i morgen. Dette etter at begge lagene slo sine motstandere, henholdsvis Serbia og Bulgaria med 3-1 i semifinalene. Som tidligere meldt går de fire gjenstående kampene denne helgen i den ene enden av Parken fotballstadion. Rundt 5.000 tilskuere skaper en flott ramme rundt kampene, tilskuere som er kommet fra (minst) 31 land. Og blant dem er det mange norske, også flere som ville ha delatt i ranking i Stavanger om de ikke hadde kjøpt sine billetter lenge før den turneringen var påtenkt. Men til tross for mange og livlige tilskuere, kan det ikke underslås at et fotballstadion er vanskelig å varme opp når utetemperaturen bare er 12-14 grader. Så om gradetallet øker litt til finalene i morgen, kan det bli kjempestemning.

Russland og Serbia var de første semifinalistene ut. Russland gikk sterkt ut og hadde full kontroll i første sett. Det samme var også tilfelle i starten av det andre, men så rotet de det til for seg med flere feil, og vips grep Serbia sjansen og settet. Det samme var i ferd med å skje i det tredje, blant annet skapte et russisk dobbelbytte flere serbiske poeng. Men russerne rodde det i lanf, og i det fjerde var det ingen tvil. Settsifrene ble 25-19, 24-26, 25-23, 25-15. Russlands spilte for det meste med Grankin som opplegger, Pavlov diagonal, Spiridonov og Sivozhelez på kantene, Muserskiy og Apalikov i midten og Verbov som libero. Serbia startet med opplegger Juvovic, Atanasijevic diagonal, Nikic og Kovacevic kanter, Podrascanin og Lisniac i midten og Rosic som libero. Les mer om kampen her.

I den påfølgende semifinalen lot Bulgaria sine italienske motstandere aldri slippe til i starten. De hadde full kontroll på de servene Italia av og til fikk over, så oppleggeren kunne styre angriperne sine akkurat som han ønsket. Bulgarias oppstilling besto av opplegger Bratoev, diagonal Sokolov, kantene Skrimov og Aleksiev, midtene Nikolov og Yosifov og libero Salparov. Hos Italia startet Travica på leggerplass, Vettori var diagonal, Savani for uvanlighets skyld på ene kantplassen, Zaytsev på den andre, Birarelli og Beretta i midten og Rossini var libero. Zaytsev ble byttet ut tidlig for Parodi, og fra andre sett og kampen ut var Parodi og Zaytsev kantene.

Dette fikk stabilisert spillet til Italia, samtidig som serven begynte å fungere og dermed også blokkspillet. Bedre mottak førte også til at spesielt Birarelli fikk gode arbeidsvilkår i midten. Bortsett fra en periode i tredje sett, kontrollerte Italia resten av kampen. Serierssifrene ble 19-25, 25-22, 25-15, 25-22. Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar