Publiserte artikler

Klart for semi

I morgen vil det danske fotballforbundets nasjonalarena Parken være omgjort til en volleyballarena. Der skal fire europeiske topplag spille semifinaler i EM. Og det er ikke hvilke volleyballand som helst. I OL i fjor var det bare Brasil som blandet seg inn blant semifinalistene, og det fjerde landet er regjerende europamestere. Det litt spesielle med morgendagens semifinalister, er at ingen av dem vant sine innledningspuljer. Både Russland, Italia, Bulgaria og Serbia måtte spille playoff før de kunne møte og slå ut en puljevinner i kvartfinalen. Du kan lese mer her.

I semifinalene og søndagens finaler vil også det såkalte Video Challengesystemet bli brukt. Lagene vil altså få anledning til om mulig å overprøve en dommeravgjørelse angående noe som har skjedd ved linjene eller ved nettet, men de får ikke sjekke om ballen har berørt blokken. En lagkaptein kan be om en slik overprøving to ganger pr. sett. Får de medhold, beholder de sine to muligheter, har de feil, mister de en mulighet. Det ser ellers ikke ut til at TV-titterne får se den aktuelle ballen, bare funksjonærene. Du kan lese mer her.

Kampene i morgen spilles slik:
Kl. 15:00 Serbia-Russland
Kl. 18:00 Italia-Bulgaria

Kommentarer (2)