Publiserte artikler

Alle ble 3-1

Alle de fire kvartfinalene i EM-sluttspillet i kveld endte 3-1, og i alle kampene vekslet glitrende spill med mer uforklarlige feil. Selv hadde vi anledning til å følge de to kampene i Århus NRGI Arena. Der fikk først våre finske naboer vist at det på ingen måte er tilfeldig at de kom så langt i turneringen. Etter at Finland vant første sett 25-23, var det bare småting som gjorde at de ikke også tok tredje og fjerde. Italia vant det andre klarere 25-20, men så ble det 25-22 i begge de siste.

Finland startet med Esko som opplegger, Sivula diagonal, Siltala og Kunnari på kantene, Matti Oivanen og Shumov i midten og Kerminen libero. Hos Italia var Savani på benken, men aldri innpå, og Parodi var også tilskuer. I stedet var Kovar kant sammen med Zaitsev, Travica la som vanlig, Vettori var diagonal, og i midten var det Birarelli og Beretta. Libero Rossini.

Vi kan med en gang si at hadde Italia hatt Esko på oppleggerplass, hadde de vunnet klart. Italias midtblokk hadde aldri mulighet til å henge med på kantleggene de gangene mottaket var noenlunde. Dessverre hadde ikke Kunnari noen stor dag, og i fjerde kom tvillingbror Mikko Oivanen inn som diagonal, mens Sivula gikk kant. Men det ga i stedet en dårlig mottakssituasjon for finnene. Og når Zaitsev da endelig begynte å finne servene, hadde egentlig Italia bra kontroll mot slutten. Og midtspillerne til Italia ble på mange måter tungen på vektskålen, spesielt Beretta hadde en god dag.

Kveldens andre kamp ble også på mange måter avgjort ved styrkeforholdet i midten. Mens Serbia slo inn omtrent alt i midten, slet Belgia mye mer her. Men Belgia ble ofte reddet av mange serbiske feilserver og ville angrep ut fra diagonalen Atanasijevic. Serbia stilte ellers med Jovovic som opplegger, Kovacevic og Nikic på venstrekant, Podrascanin og Stankovic i midten, der den siste byttet med Lisinac på slutten, samt Rosic som libero. Belgias startere var Depestele på oppleggerplass, van den Dries diagonal, Deroo og Klinkenberg på kant, Verhees og van de Voorde i midten og Dejonckheere som libero.

Etter at Serbia hadde tatt første sett 25-22, ble van Walle byttet inn tidlig i det andre. Han stertet en serverekke som holdt Belgia foran til settesier med de samme sifrene. Belgia førte også det tredje settet, men sviktet da de hadde mulighet til å hente hjem seieren, blant annet med feilserve på feil tidspunkt. Etter at Serbia vant dette 30-28, gikk luften ut av det belgiske spillet og Serbia kontrollerte inn til 25-18 i det siste.

Dermed er det klart for semifinale mellom Serbia og Italia lørdag. Utfallet er ikke lett å spå. Begge lagene er avhengige av nøkkelspillere som må fungere, Zaitsev hos Italia, Atanasijevic hos Serbia. Uansett blir det et godt lag som i finalen får møte enten Russland eller Bulgaria.

For det var disse to som tok seg videre fra kvartfinslene i Polen. Og om et lag er avhengig av én spiller, må det være Bulgaria. Sokolov har vel tatt brorparten av poengene. Slik var det også mot Tyskland, der Bulgaria vant 3-1 (28-30, 27-25, 25-22, 25-20), og der Sokolov alene tok 29 poeng.

Vi har derfor større tro på at Russland blir den andre finalisten. Selv om de tapte et sett til Frankrike, fungerer lagmaskinen hos russerne godt når de er tent. Settsifrene i den kvartfinalen ble 25-17, 17-25, 25-22, 25-21 til Russland.

Alt om kvartfinalene finner du her

Kommentarer (2)