Publiserte artikler

Danmark slått ut

Som ventet ble Serbia for sterke for Danmark i playoff-kampen som skulle avgjøre hvilket lag som får møte Belgia i EMs kvartfinale i morgen. Det danske laget har gjort en god turnering så langt, men i dag virket spillerne nervøse og tafatte. Og når de som er mest rutinerte og skal danne ryggraden i laget, kapteinen Kristian Knudsen og diagonalen Mads Ditlevsen, startet kampen med å slå hver sin ball ut og gi Serbia 3-0 med en gang, var det ikke lett for laget å komme inn igjen i kampen, selv om nærmere 4.000 dansker hele tiden sørget for å holde stemningen på topp og støtte laget. Serbia servet stort sett godt og kunne tillate seg å gi de fleste i stallen spilletid. Og når de tre midtspillerne alle hadde 100 % uttelling, var det ikke lett å være dansker.

Før danskenes kamp hadde Italia og Nederland et tettere oppgjør. Hos Italia var lagkaptein Savani fortsatt ute med skade, så igjen var Zaitsev kant med unge Vettori på diagonalen, et lykkelig valg. Italia kom best i gang, men tøff og god serving fra Nederland, kombinert med ujevn legging fra Italias Travica og påfølgende feil fra angriperne ga Nederland første sett knepent. Men etter hvert fikk Italia stabilisert serven, Zaitsev med tøff hoppserve og Birarelli med problematisk flakk. Nederlands mottak begynte å rakne samtidig som egne feilserver kom oftere og oftere. Italia fikke etter hvert kontroll og tok de tre siste settene relativt greit.

I Sopot i Polen slo som ventet Russland Slovakia i den første av kveldens playoff-kamper ganske greit. Men i den andre for kvelden skjedde det som fra arrangørhold helst ikke skulle skje, da med tanke på publikumsoppslutningen i morgendagens kvartfinaler og påfølgende semifinalestemning i Parken: Bulgaria vant kampen mot Polen og dermed er begge arrangørlagene ute. Det spørs om ikke trener Anastasi sitter løst i stolen nå.

Dagens resultater:
Italia-Nederland 3-1 (24-26, 25-18, 25-21, 25-18)
Russland-Slovakia 3-0 (25-20, 25-14, 25-21)
Serbia-Danmark 3-0 (25-17, 25-17, 25-22)
Bulgaria-Polen 3-2 (22-25, 22-25, 25-20, 26-24, 18-16)

Dermed ser morgendagens kvartfinaler slik ut:
I Århus:
Kl. 17:00 Finland-Italia
Kl. 20:00 Belgia-Serbia
I Sopot:
Kl. 17:00 Frankrike-Russland
Kl. 20:00 Tyskland-Bulgaria

Les mer på CEVs hjemmesider her

Kommentarer (1)