Publiserte artikler

Nedtelling

Da er det bare timer til de første kampene i årets EM for menn blåses i gang. For våre skandinaviske naboer i sør er selvsagt spenningen ekstra stor, de har ikke samme rutine i å arrangere store volleyballarrangement som landet de deler arrangementet med, Polen, og landslaget har heller ikke vanen inne med å møte de store volleyballnasjonene. Som kjent deltar 16 land fra start i mesterskapet. Disse er delt i fire puljer innledningsvis. To av puljene spilles i Polen, i Gdynia og nabobyen Sopot, de to andre i de danske byene Odense og Herning. Danmark spiller sine kamper i Odense, og de får en tøff start på mesterskapet når Italia står på den andre siden av nettet i kveld kl. 20:45. De to andre lagene i puljen, Belgia og Hviterussland, spiller kl. 17:30.

Etter at innledningspuljene er spilt i løpet av tre dager, vil fire lag ha gjort seg ferdig med turneringen, nemlig de som er blitt sist i puljene. Puljevinnerne går direkte til kvartfinaler som spilles i Århus og Sopot 25. september, mens toerne og treerne spiller playoff om kvartfinaleplass samme steder dagen før. Semifinalene og finalene skal deretter avgjøre det hele i Parken i København lørdag og søndag, og ryktene forteller at også mange norske har tenkt å ta turen dit.

En stor del av NVBFs administrasjon vil imidlertid få med seg åpningen i Odense og puljespillet der, dermed får de også anledning til å treffe folk fra det danske forbundet. Folk fra Toppvolley velger imidlertid å ta turen til den noe sterkere puljen i Herning med Serbia, Nederland, Finland og Slovenia.

Danmarks hjemmesider fra turneringen finner du her. Hos volleycountry.com vil du finne vurderinger av de forskjellige deltakerlandene, du kan lese her og her.

Vi har ennå ikke funnet noen som streamer kampene til Norge og tillater disse vist. Ifølge NVBF var arrangørene i forhandlinger med Viasat om å sende til Norge. Noe resultat av forhandlingene er ennå ikke kommet, så vidt vi vet.

Legg igjen en kommentar