Publiserte artikler

Semifinalistene

Videodømming tas i bruk i EM-sluttspillet. Foto: CEV

Det ble de fire puljevinnernes dag da kvartfinalene i EM for kvinner ble spilt i går. Tyskland, Belgia, Russland og Serbia vant hver sin firelagspulje innledningsvis og gikk direkte til kvartfinale. Puljetoerne og -treerne spilte playoff om kvartfinaleplass, og i går møtte puljevinnerne hver sin playoffvinner. Tre av kvartfinalene endte 3-0, bare kampen mellom Belgia og Frankrike ga en del spenning. Frankrike hadde jo hatt en formidabel snuoperasjon i playoffkampen mot Tsjekkia, men i går måtte de gi tapt i en kamp de ledet 2-1. Kvartfinaleresultatene ble som følger:
Tyskland-Kroatia 3-0 (25-23, 25-23, 25-18)
Belgia-Frankrike 3-2 (22-25, 25-23, 21-25, 25-20, 15-9)
Russland-Tyrkia 3-0 (25-20, 25-23, 25-19)
Serbia-Italia 3-0 (25-14, 28-26, 25-18)

I morgen spilles semifinalene i Max Schmeling Halle i Berlin. Slik blir oppsettet:
Kl. 17:00 Russlansd-Serbia
Kl. 20:00 Tyskland-Belgia

CEV opplyser ellers at det såkalte video challenge-systemet skal tas i bruk den siste kamphelgen. Det betyr at lagene har en anledning i hvert sett til å overprøve en dommeravgjørelse. Får lagene rett, kan de fortsette å utfordre, tar de feil, mister de flere muligheter i det settet. Du kan lese om systemet her. Vi merker oss at det ikke er mulig å be om å overprøve en eventuell blokkberøring.

Delegasjonen fra Hordaland Volleyballregion som var til stede på Hubert Wagner Memorial sist helg, fikk anledning til å se bruken av systemet i praksis. Erfaringen var at videokontrollen tok for lang tid. Noen av lagene kunne dermed bruke dette til å skaffe seg en ekstra time out mot slutten av et sett man lå under i. I denne turneringen ble dessuten blokkberøring også sjekket. Det ble tildels kjedelig å vente på resultatet av kontrollen. Men greier man å korte ned tiden det tar å sjekke, vil dette være et godt verktøy til å unngå at gale dommeravgjørelser avgjør viktige kamper.

Legg igjen en kommentar