Publiserte artikler

Overraskelser i EM

I kvinnenes EM er det i dag hviledag etter at de seksten lagene som deltar har spilt ferdig puljespillet med tre kamper hver. Dermed er det klart både hvilke fire lag som må ta turen hjem, hvilke fire som går direkte til kvartfinalen, og de fire kampene i morgen som skal avgjøre hvem som blir de fire siste kvartfinalistene er også klare. Mesterskapet begynte som kjent fredag og avsluttes lørdag 14. september med finaler i Berlin.

De fire lagene som kom sist i innledningspuljene og dermed får dele 13. plassen, er Spania, Sveits, Aserbajdsjan og Bulgaria. De tre første var stort sett som ventet, mer overraskende var det at Bulgaria, etter å ha slått favoritten og tittelforsvareren fra 2011, Serbia, i den første puljekampen, ikke greide å følge opp, men måtte se seg forbigått av de tre andre lagene i puljen.

Også den ene topplassen som ga direkte kvartfinale kom overraskende. I pulje B var laget som er høyest ranket i Europa, Italia, favoritter. De måtte imidlertid se seg slått av Belgia. Fullstendig sensasjon var ikke dette, Belgia gjorde en god innsats i sommerens European League og ble nr. 2 der, likevel var det ventet at Italia, med sin erfaring fra bl.a. Grand Prix skulle vinne puljen. At Russland og Serbia skulle vinne sine puljer, var ventet, men mange lurte litt etter at Serbia tapte første kamp mot Bulgaria. I den åpne pulje A tok Tyskland førsteplassen etter 3-0 mot den hardeste konkurrenten Tyrkia. Kanskje utgjorde hjemmebanen forskjellen.

De fire playoffkampene mellom nr. 2 i en pulje og nr. 3 i en annen, og som gir kvartfinaleplass, spilles slik:
I Halle i Tyskland
Tyrkia-Hviterussland
Kroatia-Nederland
I Zürich i Sveits
Italia-Polen
Tsjekkia-Frankrike

Kvartfinalene spilles onsdag, semifinalene fredag og bronsefinale og finale lørdag.

CEVs hjemmeside til mesterskapet er her, den offisielle hjemmesiden her.

Legg igjen en kommentar