Publiserte artikler

HVBR i Polen

Ikke enkelt for den tyske blokken å stoppe russiske angrep. Foto: Frode Andersen

Styret i Hordaland Volleyballregion er sammen med klubbrepresentanter fra regionen i disse dager i byen Plock i Polen. Der går tiden med til utstrakt møtevirksomhet, men det er også satt av tid til å se tre av kampene i den pågående Hubert Wagner Memorial-turneringen samme sted.

Etter flytur fra Bergen og deretter lang biltur fra Gdansk, kom delegasjonen på 15 personer i går kveld tidsnok fram til Plock til å få sett kampen mellom Russland og Tyskland. Før på kvelden hadde vertene Polen møtt Nederland og vunnet 3-1 (26-28, 25-22, 25-15, 25-18), les om denne her.

I kampen som hordalendingene fikk overvære, var russerne overlegne og imponerte stort, ikke minst den 218 cm høye helten fra OL, Muserskiy. Artig for delegasjonen var det ellers å se at tre av de russiske spillerne i startoppstillingen var med Ural Ufa mot Nyborg i Haukelandshallen i fjor høst, nemlig Spiridonov, Aschev og Verbov.

Det som nok gjorde mest inntrykk ellers, var det flotte anlegget turneringen går i, Orlen Arena. Plock er en by med 130.000 innbyggere. Likevel er nok en slik hall noe hordalendinger ikke kan gjøre annet enn drømme om. HVBRs besøk i Polen er kommet i stand ved hjelp av Darek Marszalek. Delegasjonen blir dermed ivaretatt på aller beste måte og blir behandlet som VIP’er i hallen, men planleggingsmøter der strategier legges for å øke tallet på volleyballspillere er nr. 1 på deltakernes agenda.

Legg igjen en kommentar