Publiserte artikler

Kvinne-EM starter

I morgen er det klart for de første kampene i EM for kvinner. Mesterskapet er denne gangen delt mellom Sveits og Tyskland, med en innledningspulje i Sveits og tre i Tyskland. De to landene deler på playoff og kvartfinaler, mens semifinaler og finaler spilles i Berlin. Seksten lag deltar i mesterskapet, det spilles altså med fire lag i hver pulje. Disse spiller alle mot alle innledningsvis. Lagene som kommer sist i puljen har spilt ferdig, puljevinnerne går direkte til kvartfinale, mens en toer møter en treer i playoff om en kvartfinaleplass.

Serbia er tittelforsvarere og vil være i favorittsjiktet også denne gangen. Men mesterskapet er åpent og flere land kan gå til topps. Trolig vil europamesteren finnes blant landene Serbia, Italia, Russland, Tyrkia og Tyskland. Denne rekkefølgen var forøvrig den landene hadde innbyrdes i den nylig avsluttede Grand Prix. På den nyss justerte rankingen fra FIVB, ligger ellers Italia best an, se her.

Puljene ser ellers slik ut:
Pulje A (i Halle, Tyskland): Nederland, Spania, Tyrkia, Tyskland
Pulje B (i Zürich, Sveits): Belgia, Frankrike, Italia, Sveits
Pulje C (i Dresden, Tyskland): Aserbajdsjan, Hviterussland, Kroatia, Russland
Pulje D (i Scwherin, Tyskland): Bulgaria, Polen, Serbia, Tsjekkia

Italia, Russland og Serbia bør være klare for direkte kvartfinale, den siste plassen vil stå mellom Tyskland og Tyrkia i pulje A.

Du finner resultater og stoff på CEVs hjemmeside, se her. Mesterskapets egen hjemmeside finner du her. Et nyhetsbrev kan du lese her.

Legg igjen en kommentar