Publiserte artikler

Hubert Wagner Memorial

Orlen Arena skal huse Hubert Wagner Memorial

Til helgen spilles den ellevte utgaven av Hubert Wagner Memorial, en turnering for herrelandslag til minne om treneren Hubert Wagner, som ledet Polens menn til gull i VM i 1974 og i OL i 1976. I år avvikles turneringen i byen Płock, en by med ca. 130.000 innbyggere rundt 10 mil vest for hovedstaden Warszawa. Orlen Arena, der kampene skal spilles, er en ny hall som ble åpnet i 2010. Den har plass til drøyt 5.000 tilskuere, og på noen av de 220 VIP-plassene vil det befinne seg representanter fra Hordaland Volleyballregion som tar turen for å se om det er noe å lære på arrangementssiden. Et lite drawback for hordalendingene i den forbindelse, er at minste høyde til taket i hallen er nitten meter.

De fire lagene som deltar i turneringen er, foruten Polen, Russland, Tyskland og Nederland. Det spilles alle mot alle med to kamper hver dag fredag, lørdag og søndag. I Polen har det ellers vært litt oppstyr etter at lagets italienske trener Andrea Anastasi ikke har tatt ut diagonalspilleren Zbigniew Bartman til turneringen. Han kan dermed heller ikke regne med å få spille EM senere i måneden. Bartman røk ut etter at Polen tapte tre treningskamper mot Serbia. Den som først og fremst har spilt seg inn på laget, er 22 år gamle Grzegorz  Bociek, toppscorer i Universiaden i sommer. Anastasi har tatt utt disse spillerne til turneringen:
Oppleggere: Łukasz Żygadło, Fabian Drzyzga
Diagonaler: Jakub Jarosz, Grzegorz  Bociek
Kanter: Bartosz Kurek, Michał Winiarski, Michał Kubiak,  Michał Ruciak, Wojciech Włodarczyk
Midtspillere: Piotr Nowakowski, Marcin Możdżonek, Łukasz Wiśniewski, Andrzej Wrona
Liberoer: Paweł Zatorski, Damian Wojtaszek

Legg igjen en kommentar