Publiserte artikler

Endres World League og Grand Prix?

Den polske volleyballpresidenten Mirosław Przedpełski, som samarbeider tett med FIVBs president Ary S. Graça, forteller at FIVB har planer om en stor reorganisering av World League og Grand Prix fra neste sesong. For World League blir den viktigste endringen at i stedet for å ta med flere land, som det ble gjort før denne sesongen, skal konkurransen i toppen spisses. Det vil blant annet bety at outsidere, som Canada i år, ikke vil få muligheten til å delta i sluttspillet. World League vil i stedet bestå av 8-12 lag, der en svært viktig forutsetning for å delta vil være fullsatte haller, TV-dekning og organisasjon. Så det ligger an til at land som Russland, Brasil, Italia og Polen alltid vil få delta. Andre lag vil kunne delta i en lavere divisjon med mulighet til å spille seg opp.

Når det gjelder Grand Prix, er tanken å endre dette fullstendig og gjøre det likt World League. Det har vist seg at det nåværende konseptet ikke er tilfredsstillende i det hele tatt for noen land, som må spille på tre kontinenter, mens andre omtrent får spille på hjemmebane i alle rundene. Også i Grand Prix vil de beste lagene være samlet etter samme prinsipp som for mennene i tillegg til det sportslige.

Du kan lese artikkel i volleycountry.com her.

Legg igjen en kommentar