Publiserte artikler

EM U18

Så er sesongens siste internasjonale sandvolleyballmesterskap for de yngre årsklassene i gang. Denne gang gjelder det EM U18, europamesterskapet for spillere født 1996 og senere. Mesterskapet avvikles i Molodechno i Hviterussland, en by ca. 8 mil nordvest for hovedstaden Minsk, og Norge har fått med 3 lag blant de 32 jente- og 32 guttelagene som deltar. Malen for mesterskapet er den som nå er vanlig for yngremesterskapene: hvert europeisk land kan melde på inntil tre lag og er garantert å få stille med ett. Dersom færre enn 32 land i en klasse melder seg på, fylles klassen opp i forhold til nasjonsrankingen for klassen. Fordi Norge er ranket som nr. 7 på guttesiden og nr. 19 hos jentene, har vi denne gangen fått med to guttelag og ett jentelag.

På guttesiden deltar førstelaget Mathias Berntsen og Håvard Aarrestad og som andrelag Anders Berntsen Mol og Martin Kløvfjell Olimstad, hos jentene er de norske deltakerne Marita Bjørnøy Dale og Sunniva Helland-Hansen. Jentene skal først i aksjon. De 32 lagene er delt i åtte puljer, slik at alle får tre kamper innledningsvis. Laget som blir sist i puljen har spilt ferdig med en 25. plass som resultat, de tre andre går videre til spill med singel eliminasjon fram til medaljene er fordelt. Jentene får to puljekamper i dag og en i morgen. Den første puljekampen for Dale-Helland-Hansen går mot Chamereau-Cazaute fra Frankrike kl. 9:40. Senere i dag møter de Valkova-Adamcikova fra Tsjekkia, og så avsluttes puljekampene i morgen mot Kazachenka-Mileuskaya fra Hviterussland.

Kl. 12:20 i dag spiller Berntsen-Aarrestad mot Jetke-Lysikowski fra Polen, kl. 14:00 møter Mol-Olimstad Kanaiev-Plotnytskiy fra Ukraina. Øvrige puljemotstandere til Berntsen-Aarrestad er Rojas-Huerta fra Spania og svenske Lindberg-Mokelainen, mens Mol-Olimstad i sine to neste kamper skal møte Linins-Kaulins fra Latvia og Breer-Haussener fra Sveits. Guttene spiller en kamp i dag og to i morgen.

Hjemmesiden til mesterskapet finner du her.

 

Legg igjen en kommentar