Publiserte artikler

EM U20 i sanden

Credit24 Arena i Vilnius. Foto: CEV

I dag starter EM i sandvolleyball for spillere født 1994 og senere. Mesterskapet spilles i Lithauens hovedstad Vilnius, på Credit24 Arena. Mesterskapet spilles i hver klasse med 32 lag i en hovedturnering og ingen kvalifisering. I utgangspunktet kan hvert land i Europa stille med ett lag (arrangørene har to), men dersom det ikke er nok lag påmeldt, fylles puljene opp i forhold til rankingen landet har. Norge hadde meldt på tre lag i hver klasse, og færre enn 32 lag var påmeldt, men siden Norge er ranket som nr. 6 hos guttene og 12 hos jentene, viste det seg at vi fikk med bare ett lag i hver klasse. I gutteklassen kom faktisk fem ekstra lag med.

De to norske lagene som er med er til gjengjeld rutinerte lag som vi kan forvente gode resultater fra på bakgrunn av tidligere innsatser. Kanskje spesielt fra guttelaget Bjarne Nikolai Huus og Christian Sandlie Sørum, som tok sølv i VM U19 tidligere i sommer, men også fra jentene Benedicte Maaseide og Victoria Faye Kjølberg. De 32 lagene i hver klasse er delt opp i åtte firelagspuljer der det spilles alle mot alle. De tre beste i hver pulje går videre til eliminasjonsspill. Puljevinneren går til andre runde, de resterende til første. Det spilles singel eliminasjon. Jentelaget Maaseide-Kjølberg skal først i aksjon. Kl. 10:30 møter de Babenka-Shalayeuskaya fra Hviterussland. Kl. 15:40 spiller de mot Sviridova-Sviridova fra Russland, og siste puljemotstander, nederlenderne Stubbe-Hesselink, møter de i morgen.

Huus-Sørum spiller mot Kattner-Menner fra Østerrike i dag kl. 14:50. De to andre i puljen spiller de mot i morgen. Det er Vallés-Prades fra Spania og Klasnic-Lozic fra Serbia. Laola1.tv sender fra mesterskapet. Du finner sendingene her. Resultater og annet finner du her.

Legg igjen en kommentar