Publiserte artikler

USA-spiller dopingdømt

Riley Salmon. Foto: FIVB

36 år gamle Riley Salmon, som spilte på USAs landslag i OL både i 2004 og 2008, er utestengt fra å konkurrere i fire år gjeldende fra 27. september 2012. Salmon avga en positiv prøve under kvalifiseringsturneringene til OL i 2012 i mai i fjor. Dette var andre gang Salmon testet positivt. I 2009 ble han utestengt av FIVB i fire måneder etter at en blodtrykksmedisin hadde gitt utslag. Han hadde tillatelse til å bruke en medisin, men da han skiftet til et lignende medikament, viste det seg at denne inneholdt et forbudt stoff.

Da Salmon i 2012 testet positivt på metylheksanamin, utestengte FIVB ham for ett år, samtidig som Salmon erklærte at han la opp. WADA anket imidlertid avgjørelsen inn for CAS (Court of Arbitration for Sport), og CAS overprøvet FIVBs avgjørelse ved å forlenge utestengelsen til å gjelde i fire år. Du finner avgjørelsen her. Stoffet metylheksanamin er forøvrig det samme som ble funnet i to spillere hos Oslo Volley, og etter som det finnes i en del kosttilskudd, skaper det problemer for Antidoping Norge, les her.

Legg igjen en kommentar