Publiserte artikler

Kina vant VM U18

Kina vant VM U18. Foto: FIVB

Det ble Kina som gikk til topps i verdensmesterskapet for jenter født 1996 og senere. Dermed kom de et hakk høyere på seierspallen enn ved forrige VM, i 2011. For Europa, som hadde verdensmesteren og bronsevinneren den gang, i henholdsvis Tyrkia og Serbia, ble mesterskapet denne gangen noe skuffende, etter som ingen europeiske lag var med i semifinalen. Serbia ble beste europeiske lag på sjetteplass.

Kinas motstandere i finalen var USA, og de ble slått 3-0 (25-16, 25-21, 25-23). Med denne tittelen vant Kina VM U18 for fjerde gang og passerte dermed Brasil som det mestvinnende landet i denne årsklassen. For USA var dette den beste plasseringen laget noen gang har hatt. Den videre rekkefølgen i mesterskapet ble: 3. Brasil, 4. Peru, 5. Japan, 6. Serbia, 7. Polen, 8. Den Dominikanske Republikk, 9. Tyrkia, 10. Italia, 11. Taiwan, 12. Hellas, 13. Slovenia, 14. Puerto Rico, 15. Egypt, 16. Thailand, 17. Argentina, 18. Mexico, 19. Tunisia, 20. Algerie

De individuelle utmerkelsene ble fordelt slik:

MVP: Xinyue Yuan (Kina)

All Star Team:
Beste opplegger: Jordyn Poulter (USA)
Beste diagonal: Angela Leyva (Peru)
Beste kanter: Elizabeth Martinez (Den Dominikanske Republikk) og Yunlu Wang (Kina)
Beste midtspillere: Xinyue Yuan (Kina) og Audriana Fitzmorris (USA)
Beste libero: Minori Wada (Japan)
Flest poeng: Mizuki Yanagita (Japan) 159

Du finner stoff om verdensmesterskapet her.

Legg igjen en kommentar