Publiserte artikler

Vant thriller

Et av Geirs mange angrep mot Østerrike. Foto: eventoLive

Iver Horrem og Geir Eithun er klare for kvartfinalen i EM i sandvolleyball etter å ha vunnet en riktig thriller av en åttendedelsfinale med minste mulige margin. Motstanderne i Klagenfurt, Alexander Huber og Robin Seidl, hadde fordel av hjemmebane, og etter som kampen gikk på hovedbanen, hadde disse støtte av nærmere 8.000 på tribunen. Det startet også best for østerrikerne, og selv om overtaket vippet litt fram og tilbake i første sett, var det Huber-Seidl som avsluttet sterkest og vant det 21-19. I det andre settet ble nordmennene jagende etter helt fra start, på det meste hadde Huber-Seidl en ledelse på 18-13. Men så tok det plutselig slutt for østerrikerne. Iver plukket baller og omsatte i angrep og Geir hadde to blokker, og vips sto det 19-18 til nordmennene. Derfra og ut var det jevnt, men en blokk fra Geir ordnet 22-20 og et avgjørende sett.

Geir og Iver åpnet best i det tredje settet, men de ble hentet inn igjen, og deretter bølget det fram og tilbake. Huber-Seidl kom først til 14 og hadde tre matchballer, men etter kontrollert side out, fikset Geir Norges seier med to avgjørende blokker og 18-16. Geir fikk mye å gjøre i denne kampen. 27 av lagets 36 angrepspoeng kom fra ham, og han tok også 8 blokkpoeng. Lagets eneste ess var det Iver som sørget for. Du kan også lese om kampen hos CEV her og hos NRK Sogn og Fjordane her. I kvartfinalen skal de to nå møte et lag de møtte i puljespillet, nemlig OL-bronsevinner Janis Smedins i par med Aleksandrs Samoilovs. Iver og Geir vant puljekampen, men de møter en sterk motstander, så ingen ting er avgjort. Kampen skal gå på bane 2 kl. 18:30, noe som betyr at den kan følges på laola1.tv, se her. Plassen i åttendedelsfinalen fikset forøvrig Horrem-Eithun i går kveld ved å slå Chevallier-Kovatsch fra Sveits 2-0 (24-22, 21-15), les artikkel hos NRK her.

I kvinnenes EM er finalistene klare. I den ene semifinalen slo Liliana-Baquerizo fra Spania Holtwick-Semmler fra Tyskland 2-0 (21-16, 21-16), mens søstrene Schwaiger blir det eneste østerrikske laget med medalje etter at alle mennene nå er utslått. Jentene har imidlertid mulighet på gull etter at de slo Ludwig-Walkenhorst fra Tyskland 2-0 (21-14, 21-14) i sin semifinale.

Stoff om EM finner du her.

Legg igjen en kommentar