Publiserte artikler

Til hovedrunden

Victoria t.v. og Janne jubler for hovedrunde. Foto: FIVB

Det nykomponerte laget med Janne Kongshavn og Victoria Faye Kjølberg tok seg i går til hovedrunden i World Tour-turneringen Long Beach Grand Slam. I det som var Victorias første kamp noen sinne i World Tour slo de Vernier-Jurja fra Kroatia 2-1 (21-19, 14-21, 15-11). Dette var nok til å komme inn i hovedrunden, etter som bare tolv lag stilte til kvinnenes kvalifisering. Hovedrunden består som vanlig i World Tour av 32 lag som er delt opp i åtte puljer. De fire lagene i puljen spiller alle mot alle, og etter puljespillet er det singel eliminasjon med de tre beste lagene fra hver pulje. De to norske jentene skal spille to av sine tre puljekamper i dag. Den første kampen går kl. 17:00 mot de sterke brasilianerne Lili-Seixas, og kl. 24:00 er det klart for møte med Bieneck-Großn fra Tyskland. Det siste laget i puljen, som de skal møte i morgen, er Hansel-Schützenhöfer fra Østerrike.

Mennene spilte også kvalifisering i går. Heller ikke her deltok det maksimale antallet som kan delta, nemlig seksten. Elleve lag stilte til kvalifiseringen. Ingen av disse var norske, for de to påmeldte lagene, Geir Eithun-Iver Horrem og Øivind Hordvik-Morten Kvamsdal, var nemlig direkte kvalifiserte til hovedrunden. Alle herrelagene får en kamp i dag og to i morgen. Geir og Iver møter Gabathuler-Weingart fra Sveits kl. 20:20, og har Pedro-Bruno fra Brasil og Eglseer-Koraimann, F. fra Østerrike som de resterende motstanderne i puljen. Øivind og Morten spiller kl. 22:00 mot Huber-Seidl fra Østerrike. I morgen møter de Edson Filipe-Álvaro Filho fra Brasil og Rodríguez – Bertrán-Soto fra Puerto Rico. Soto er forresten landets store innendørsspiller Hector Soto.

Du finner stoff om Long Beach Grand Slam her. Laola1.tv har turneringen på kjøreplanen, så får vi se om kampene tillates vist i Norge også. Se her. Og Janne vil sannsynligvis ha stoff fra Long Beach på sin side som du finner her.

Legg igjen en kommentar