Publiserte artikler

VM-sølv

Godt forsvarsspill fra Huus bidro til VM-sølv. Foto: FIVB

Bjarne Nikolai Huus og Christian Sandlie Sørum kopierte prestasjonene til Runar Torsvik Sannarnes og Andreas Takvam fra VM i 2011 da de i går tok sølv i verdensmesterskapet for spillere født 1995 og senere. Huus-Sørum tok seg til finalen etter å ha vunnet semifinalen mot lithauerne Kazdailis-Rumsevicius i en slitekamp som gikk til tre sett. Første sett ble vunnet knepent mens de ble overkjørt i det andre. Men i det avgjørende settet var nordmennene sterkest. Settsifrene ble 21-19, 12-21, 15-10.

I finalen møtte Huus-Sørum et lag fra Tyskland, Moritz Reichert og Clemens Wickler. De norske spilte en bra kamp, men tyskerne hadde full kontroll og vant 2-0 (21-16, 21-17). Bronsemedaljene gikk til Torey DeFalco og Lucas Yoder fra USA. Du kan lese mer her, om semifinalekampen kan du lese her. Se også artikkel i Firda her og hos NRK Sogn og Fjordane her.

Jentenes mesterskap ble vunnet av Eduarda Santos Lisboa og Taina Silva Bigi fra Brasil. De slo russiske Anna Gorbunova og Nadezda Makroguzova 2-0 (21-12, 21-16) i finalen. Også jentenes bronsemdalje gikk til USA, nemlig Sara Hughes og Kelly Claes.

Mesterskapets hjemmeside er her.

Kommentarer (6)