Publiserte artikler

Belgia og Tyskland i EL

Bram Van den Dries i angrep ble MVP. Foto: CEV

Det belgiske landslaget for menn har gjort en ganske så unik prestasjon. De har nemlig gått gjennom alle puljekampene og sluttspillkampene i European League uten et eneste tap. Det betyr dermed at de også har vunnet gårsdagen finale mot Kroatia og gått helt til topps i European League, og med det vil de få mulighet til å kvalifisere seg til neste sesongs World League. Finalen ble vunnet med klare sifre, 21-14, 21-14, 21-13. I bronsefinalen slo Tsjekkia hjemmelaget Tyrkia 3-1. Den videre rekkefølgen i denne sesongens European League ble: 5. Montenegro, 6. Slovakia, 7. Hviterussland, 8. Spania, 9. Østerrike, 10. Israel, 11. Danmark, 12. Ungarn.

De individuelle utmerkelsene i final four ble fordelt slik:
MVP: Bram Van den Dries (BEL)
Flest poeng: Ivan Raic (CRO)
Beste angriper: Michal Finger (CZE)
Beste blokker: Tomas Siroky (CZE)
Beste server: Tsimafei Zhukouski (CRO)
Beste opplegger: Matthias Valkiers (BEL)
Beste mottaker: Adam Bartos (CZE)
Beste libero: Stijn Dejonckheere (BEL)

Du finner mer informasjon her, og vil du se finalen, finner du den her.

I kvinnenes finale var begge lagene debutanter i European League. Og ved å ta seg til finalen, hadde både Tyskland og Belgia sikret seg plass i neste sommers Grand Prix. Det ble en mye jevnere finale i kvinnenes turnering, men til slutt gikk Tyskland av med seieren 3-2 (14-21, 21-16, 15-21, 21-14, 15-7). Bronsen gikk til hjemmelaget Bulgaria som slo Romania 3-0. Den videre rekkefølgen: 5. Serbia, 6. Tyrkia, 7. Ungarn, 8. Israel

De individuelle utmerkelsene:
MVP: Charlotte Leys (BEL)
Flest poeng: Margareta Anna Kozuch (GER)
Beste angriper: Margareta Anna Kozuch (GER)
Beste server: Denise Hanke (GER)
Beste blokker: Freya Aelbrecht (BEL)
Beste mottaker: Mariya Karakasheva (BUL)
Beste opplegger: Frauke Dirickx (BEL)
Beste libero: Lenka Dürr (GER)

Du finner mer informasjon her, og kampene kan du se her.

 

Legg igjen en kommentar