Publiserte artikler

Loftesnes til Lennik

Mathias Loftesnes drar til Belgia. Foto: Frode Andersen

Den norske eliteserien blir en profil fattigere når Mathias Loftesnes nå bekrefter til Firda og NRK Sogn og Fjordane at han har skrevet kontrakt med den belgiske toppklubben Euphony Asse-Lennik. Men samtidig er det en unik mulighet for Mathias, og med flere norske spillere i utenlandske klubber, vil det etter hvert også bidra til å heve totalnivået i norsk volleyball. Profflivet er ikke ukjent for Mathias. Han har en sesong bak seg i estiske Selver Tallinn tidligere. Og han har aldri lagt skjul på at han ønsker å leve av volleyballen.

I første omgang har han nå tegnet en ni-måneders kontrakt med Lennik, så får vi se om han blir lenger her, eller om han bruker dette som springbrett til større klubber. Belgia er en veldig solid volleyballnasjon der spillere har solide muligheter til å bli sett av de store. Tradisjonelt er det to klubber som deler på seirene i Belgia, Noliko Maaseik og Knack Roeselare. Bak disse har imidlertid Lennik ofte vært det nærmeste laget, noe som toppet seg med spill i Champions League sesongen 2011-2012. Sist sesong ble imidlertid laget bare nr. 5 og de satser derfor hardt på å komme tilbake i toppen.

Dersom laget fortsatt har samme trener som sist sesong, vil Mathias trolig møte en mann som har forståelse for at han også ønsker å prøve seg i sanden. Marko Klok har nemlig sølv for Nederland i OL 1992 og han er europamester i sanden fra 1995.

Du kan lese artikler i Firda her, hos NRK Sogn og Fjordane her. Hjemmesiden til Euphony Asse-Lennik finner du her.

Legg igjen en kommentar