Publiserte artikler

Nederlandsk i VM

Årets VM i sandvolleyball i Stare Jablonky har gitt mange uventede resultater. Men den største sensasjonen var nok at duoen Robert Meeuwsen og Alexander Brouwer fra Nederland skulle gå helt til topps i mennenes mesterskap. Det greide de etter å ha slått de brasilianske favorittene Ricardo Santos og Alvaro Filho i finalen med 2-0 (21-18, 21-16). På veien dit hadde de også slått ut Pedro-Bruno fra Brasil i kvartfinalen og tyskerne Jonathan Erdmann-Kay Matysik i semifinalen. Tyskerne på sin side vant bronsefinalen mot de regjerende mesterne fra Brasil, Alison Cerutti-Emanuel Rego, med 2-0 (21-17, 21-19). De norske representantene i årets VM, Geir Eithun og Iver Horrem, ble som kjent nr. 37.

Kvinnenes mestere var ikke så overraskende. Kinesiske Chen Xue og Zhang Xi var toppseedet til mesterskapet. Mer overraskende var motstanden de fikk i finalen av Britta Buthe og Karla Borger fra Tyskland. Disse var på ingen måte ventet å gå til finalen, og når de først var der, måtte den kinesiske duoen virkelig ta ut alt for å vinne. Sluttresultatet ble 2-1 (18-21, 21-17, 21-19). Bronsen gikk til Liliane Maestrini og Barbara Seixas fra Brasil. De slo April Ross-Whitney Pavlik 2-0 21-18, 21-15) i den avgjørende kampen.

Stor stemning i mesterskapet i de polske skoger der 8.500 overvar finalekampene. Du finner mer om VM her.

Legg igjen en kommentar