Publiserte artikler

Klare for Argentina

Etter helgens kamper i World League har tre nye finalister fått plass i sluttspillet i Mar del Plata, i tillegg til arrangørlaget. I pulje C, den antatt dårligste puljen med de lavest rankete lagene, har Nederland lenge hatt kontroll på den ene plassen fra denne puljen. De to siste kampene snudde imidlertid om på dette. Finland slo nemlig Nederland 3-1 i Tampere lørdag, og da Canada greide 3-2 borte mot Japan i Osaka i går, snek Canada seg foran med ett poeng og sikret seg dermed plass i Argentina 17.-21. juli.

Fra de to andre puljene kommer det to lag. Hvem disse lagene blir, er ennå ikke avklart. Det som er sikkert, er at Brasil og Italia vil få hver sin plass. Begge leder sine puljer. De kan bli nådd igjen i siste runde, men de kan ikke bli forbigått av to lag. Italia leder pulje B med minste mulige margin. De har samme poengsum som Russland, 19,  og samme settforskjell, men ballkvotienten er litt bedre, 1,064 mot 1,056. Begge lagene har spilt ferdig alle sine ti puljekamper, det samme har Serbia på tredjeplass. Men for Tyskland på fjerde gjenstår to kamper mot Iran på bortebane. Og vinner Tyskland disse med full poengpott, vil de gå til topps i puljen. Men taper de et poeng, vil de ha dårligere settkvotient enn de to som nå ligger på topp.

I pulje A har Argentina og Frankrike spilt ferdig. Og selv om Frankrike nå ligger som nr. 2, er det garantert at minst ett av de andre lagene vil passere dem. De to oppgjørene som gjenstår er Brasil-USA og Bulgaria-Polen, der begge oppgjørene spilles med to kamper. Før disse oppgjørene har Brasil 19 poeng. Bulgaria 14, Polen 13 og USA 12 poeng. Som vi ser ligger USA dårligst an, men med to trepoengere mot Brasil, finnes det scenarier der de kniper andreplassen i puljen.

Svaret vet vi til helgen. Se mer om World League her.

Legg igjen en kommentar