Publiserte artikler

Universiaden 2013

Annet hvert år om sommeren arrangeres et stort idrettsarrangement for studenter mellom 17 og 27 år, Universiaden. Flere idretter er med i Universiaden, faktisk er det verdens nest største idrettsarrangement etter sommer-OL. I år står Kazan i Russland som vertsby for arrangementet. Det arrangeres også en tilsvarende vinter-Universiade, i år skal denne avvikles i Trentino i Italia i desember.

Sommer-Universiaden i Kazan åpnes offisielt i morgen, men en del av idrettene har alt hatt innledning i dag. Volleyball og sandvolleyball er to av de i alt 27 idrettsgrenene i årets Universiade. Volleyball har sine første kamper i morgen i klassen for menn, mens sandvolleyball innleder mandag. Lekene avsluttes onsdag 17. juli, med sandvolleyballfinalene 12. og 13. juli, volleyballfinalene 15. og 16.

Norge stiller i år en rekordstor tropp til Universiaden. I alt deltar 88 utøvere fordelt på 11 idretter. Gledelig nok er Norge også representert i volleyball med kvinnelandslaget, og i sandvolleyball med et lag i begge klassene. I volleyball er også dommeren Andreas Myredal med i troppen, mens Ronny Sterten er oppnevnt av FIVB til å dømme sandvolleyball. Du finner laguttakene her. En ubekreftet melding forteller at Mari Aase Hole ikke kan være med til Universiaden på grunn av skade. I så fall synd både for henne og laget. En universiade er en stor opplevelse for alle som får muligheten til å være med. Norge har ellers havnet i innledningspulje med Algerie, Brasil og Canada og starter med Canada mandag kl. 15:00 lokal tid. Eurosport 2 vil ellers vise en god del volleyball fra Universiaden. Du finner sendeskjemaet her.

Universiadens hjemmeside finner du her. En full beskrivelse av hele den norske troppen, som dro av gårde til Kazan onsdag, er her.

Legg igjen en kommentar