Publiserte artikler

Sand-VM i gang

I dag kl. 9:45 ble de første kampene i VM i sandvolleyball satt i gang i Stare Jablonky i Polen. Det er kvinnene som åpner årets VM, mennene starter først i morgen. I VM er det ingen kvalifiseringsdel. 48 lag i hver klasse har fått plass basert på resultatene for lag fra land som har deltatt i minst en av de fire første FIVB-turneringene i år. Dette har gitt plass til 45 av lagene i hver klasse, mens 3 lag har fått wild cards. Norge har bare fått med ett lag i dette mesterskapet på bakgrunn av denne ordningen. Det er Geir Eithun og Ivar Horrem, som vil spille sin første kamp i morgen kl. 19:00 mot russerne Semenov-Koshkarev. Samme tid onsdag spiller de på centercourten mot Gibb-Patterson fra USA, før de avslutter puljespillet sitt mot Popov-Samoday fra Ukraina torsdag kl. 17:00. For å komme videre til utslagsspillet, som spilles med singel eliminasjon, må de enten være blant de to beste i puljen, eller en av de åtte beste treerne.

Tittelforsvarere fra mesterskapet i Roma i 2011 er Emanuel-Alison fra Brasil i klassen for menn (Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr ble nr. 37 etter å ha blitt sist i sin pulje). Larissa-Juliana, også de fra Brasil, vant kvinneklassen. De deltar ikke i år. I 2011 ble Kathrine Maaseide og Ingrid Tørlen nr. 33 etter å ha blitt nr. 3 i sin pulje uten å være blant de åtte beste treerne.

Det er streaming fra alle kampene i VM. Du finner resultater og annen informasjon her.

Kommentarer (1)