Publiserte artikler

Alle har tap i World League

Cubanske spillere kan feire seier over Russland. Foto: FIVB

Helgens kamper i World League har så langt brakt noen overraskende resultater. De to lagene som hittil sto uten tap, Bulgaria og Brasil, har begge måttet tåle nederlag. Bulgaria har vært på besøk i USA, og den første kampen vant USA 3-0 og ga dermed Bulgaria lagets første tap i årets turnering. Bulgaria fikk imidlertid revansje i går og vant 3-1. Dermed er Bulgaria tilbake på tabelltoppen i pulje A, etter som det andre ubesirete laget, Brasil, først ga fra seg poeng ved bare å klare 3-2 hjemme mot Frankrike, for deretter å tape 1-3 i Sao Paulo i går. Ingen ting er dermed avgjort i puljen. Når to helger gjenstår har Bulgaria 14, Brasil 13 og USA 11 poeng. I puljen fikk ellers Polen sin første seier da Argentina ble slått 3-2 i Bydgoszcz. Lagene har sitt andre helgemøte i dag kl. 20:00.

Et annet lag som fikk sin første seier denne helgen var Cuba. Og noe overraskende var det puljeleder Russland som ble slått 3-1 i Havana dagen etter at Russland hadde vunnet 3-0. Det ble ellers lagt merke til at Cubas tidligere kaptein, Robertlandy Simon, som har spilt i italienske Piacenza siste halvdel av sist sesong, satt på tribunen.

Overraskende var det også at Italia ga fra seg puljeledelsen ved å la seg bli slått 1-3 av Iran i Modena. Laget kan imidlertid ta tilbake tabelltoppen om de vinner den andre kampen i dag kl. 19:00. I pulje B har ellers Tyskland slått Serbia 3-1, her gjenstår også en kamp denne helgen.

I den tredje og dårligste puljen har Nederland befestet tabelltoppen ved å slå Sør-Korea to ganger 3-1 i Cheonan. Laget blir imidlertid fulgt tett på tabellen av Canada som også har vunnet sine to bortekamper i Finland. 3-1 og 3-0 har det blitt i Tampere.

Det blir altså spenning til siste slutt i pulje C. Som kjent går bare ett lag til sluttspillet i Argentina fra denne puljen, mens to lag fra hver av de andre kvalifiserer seg dit sammen med Argentina, som ligger sist i pulje B. Når en helg gjenstår i pulje C, har Nederland 19 poeng, Canada 18. Ingen av de andre lagene kan gå til topps, så her blir oppgjørene Finland-Nederland og Japan-Canada neste helg helt avgjørende.

I pulje A kan USA ta plassen i sluttspillet fra Bulgaria eller Brasil. Her gjenstår to helger med kamper. Mens Tyskland, som har to kamphelger igjen, kan blande seg inn i toppstriden i pulje B og frata Russland eller Italia plassen, etter som disse bare har en helg igjen. Du finner alt om World League her.

Legg igjen en kommentar