Publiserte artikler

Satellitt i Lausanne

I påvente av VM som starter kommende mandag, arrangerer ikke FIVB noen sandvolleyballturneringer denne uken. Men CEV har en satellitturnering i Lausanne i Sveits, og denne er da blitt et populært mål for alle som ønsker å forbedre rankingen sin. For inngangen til World Tour har på ingen måte blitt enklere etter at FIVB la begrensinger på antall lag som kan delta i kvalifiseringen. Dermed gjelder det for lagene å skaffe seg ekstra rankingpoeng der de kan, blant annet får de nå også poeng på de nasjonale tourene. Seier på Oddane Sand ga f.eks. åtte poeng pr. spiller på den internasjonale rankingen. Og lagene som har deltatt i junior-VM har fått med seg en god del poeng og gjort store sprang når de påmeldte lagene til Lausanne skal rangeres.

Det har blant annet ført til at laget med Lars Fredrik Tvinde og Mathias Loftesnes, som jo har gjort det svært godt i Norge i sommer, er blitt lavest rangert av de norske lagene som er påmeldt til Lausanne og forbigått av tre lag som har spillere som har deltatt i VM U23. Og i tillegg ville vel også Andreas Takvam-Runar Torsvik Sannarnes vært foran om NVBF hadde husket å melde dem på innen fristen. Av de påmeldte norske har Lars Tveit Retterholt-Hendrik Mol og Daniel Bergerud-Henning Kjemperud Olsen fått plass i kvalifiseringen, mens Bjarte Usken-Svein Solhaug fortsatt står på reservelisten sammen med Tvinde-Loftesnes.

Blant de seksten lagene som skal spille kvalifisering om åtte ledige plasser i hovedrunden er også Øivind Hordvik og Morten Kvamsdal. De er i øyeblikket ranket som nr. 3, og kan dermed få Bergerud-Kjemperud i sin første kamp. Kvalifiseringen er i morgen, mens hovedrunden tar til fredag. CEVs side for turneringen finner du her, arrangørens egen side er her.

Det er ingen kvinneklasse i Lausanne.

Legg igjen en kommentar