Publiserte artikler

VM U21

I dag starter VM i sandvolleyball for spillere født 1993 og senere. Mesterskapet går i Umag, helt nordvest i Kroatia. For to år siden gikk VM U19 samme sted, og Andreas Takvam og Runar Torsvik Sannarnes tok da en sensasjonell sølvmedalje. De to er nå tilbake på stedet norsk sandvolleyball markerte seg i de yngre klassene for alvor, og de håper selvsagt på å gjenta, eller helst forbedre bedriften fra den gang. Laget som slo de to 2-1 i finalen, Lukasz Kaczmarek-Macjej Kosiak har skilt lag siden den gangen, men Kosiak spiller denne gang med Maciej Rudol. De to sølvvinnerne vil imidlertid få en lang vei å gå. Etter som Norge ikke har markert seg særlig i europeisk sammenheng i klassene U20 og U21 på guttesiden, er ikke Norge blant de seks landene fra Europa som har direkte plass i hovedrunden. Dermed må de to norske lagene – i tillegg til Takvam-Sannarnes stiller Einar Øglænd Torjusen og Sadegh Mohajer – spille kvalifisering.

I regelverket til FIVB skal det spilles kvalifisering om eventuelt ledige plasser i hovedrunden. Denne gang er det før det tekniske møtet fire ledige plasser. Mellom åtte og seksten lag skal da spille om disse plassene, men FIVB har gitt plass til nitten lag i gutteklassen. Dermed må det tre kvalifiseringsrunder til før de fire plassene er funnet. De norske er imidlertid ranket som nr. 6 og 12, og går inn i andre runde. Her møter først Takvam-Sannarnes Vande Casteele-Engels fra Belgia kl. 12:30, mens Torjusen-Mohajers første oppgjør er mot Pestov-Gurin fra Kasakhstan kl. 13:20.

Vinnerne av disse oppgjørene går så til tredje runde der vinnerne igjen er klar for hovedrunden. Erfaringen fra VM U23 tilsier imidlertid at ikke alle de påmeldte lagene møter. I så fall kan det være mulighet for å komme til hovedrunden også med tap.

Norge har også med et lag i jenteklassen i mesterskapet. Det er Benedicte Maaseide og Victoria Faye Kjølberg. Disse er kvalifisert direkte til hovedrunden og starter sine kamper i morgen. Norge har enda en representant i Umag. Etter at Geir Dahle var FIVBs dommerdelegat i Grand Slam Haag forrige uke, reiste han til Umag for å ha samme oppgave.

Du finner alle resultater og informasjon fra VM her. Etter som Takvam-Sannarnes er satt opp til å spille sin første kamp på bane 1, er det mulig denne kampen blir vist på laola1.tv. Følg med her kl. 12:30.

Legg igjen en kommentar